Het feest voor de technische kinderen

Het feest voor de technische kinderen:

Aangezien programmeren en technologie steeds belangrijker worden, vragen steeds meer ouders voor een programeer-feest. Hierbij leren kinderen al spelenderwijs over de wereld van technologie en programmeurs.   Computer programmeur, computer ontwikkelaar of computer developer, het zijn verschillende benamingen voor een persoon die het in de vingers heeft om een programmeertaal te schrijven. Er zijn verschillende computertalen. Een aantal, grote bekende zijn HTML, C, C++, Python, Javascript, maar er zijn er nog veel meer. Een Java programmeur beheerst dus de programmeertaal Java. Java is een van de meest populaire programmeertalen ter wereld.

Waarom Java?

 Java is een programmeertaal dat wordt opgebouwd uit projecten. In het Engels wordt het Object Oriented genoemd, en meestal graag afgekort tot OO. In het Nederlands zeggen we object georiënteerd. Hoe het precies werkt, strekt wat ver om hier uiteen te leggen. Feit is dat Java op 97% van de zakelijke desktopcomputers wordt uitgevoerd, op 3miljard mobiele telefoons en 125 miljoen televisietoestellen. Java is vandaag de dag nog steeds enorm populair en dat maakt het streven naar een beroep als Java programmeur zo interessant en dat is ook waarom verschillende bedrijven zoals Personal programmer bedrijven helpen om er één te vinden. Stel je eens voor: direct tijdens het feestje, kunnen ze al aan hun toekomst werken!

Waarvoor Java?

 Java wordt veel gebruikt en toegepast voor websites, computergames, mobiele telefoons en servers. Het wordt veel gebruikt voor zakelijke online applicaties. Java vormt ook de basis voor app development, bijvoorbeeld op het Android platform. Een Java programmeur ontwerpt, test, verbetert en onderhoud Java programmatuur en Java toepassingen. Het is de aangewezen persoon om problemen op te lossen op het gebied van Java. Daarnaast vertaalt de Java programmeur de wens van de klant naar werkbare Java toepassingen.

Werkomgeving Java programmeur

 Java programmeurs kunnen aan de slag bij de meest uiteenlopende organisaties, in het bijzonder binnen de sectoren ICT, overheid en financiële sector (banken en verzekeraars) is de vraag naar deze programmeurs groot. Meestal maakt de Java programmeur onderdeel uit van een team, bestaande uit meerdere ontwikkelaars. Er wordt veelal samengewerkt met onder andere applicatiebeheerders, webdesigners en software engineers.

Opleiding Java programmeur

 Er zijn diverse mogelijkheden om een opleiding tot Java programmeur te volgen. Dat begint al in het klein met workshops, trainingen en cursussen. Wil je een weg naar een toekomst als Java programmeur echter serieus aanpakken, dan heb je over het algemeen een ICT-opleiding nodig op hbo of wo niveau. Denk hierbij aan de opleidingen Informatica, Technische Informatica en Computer Science.

Toekomst Java programmeurs

 Vacaturecijfers wijzen al jaren onverminderd naar een grote vraag naar Java programmeurs. Nog altijd staat Java in de top 3 van openstaande vacatures. Het zijn wel de programmeurs op hbo/wo niveau waar de vraag het meeste naar uitgaat, het liefst met nog een portie ruime ervaring. Doorstuderen met een mbo diploma naar een hbo niveau biedt voor een carrière in deze branche dan ook zeker een zeer aantrekkelijk perspectief.