Ook kinderfeesten moeten betaald worden: debiteurenbeheer en de moeilijkheden

Ook kinderfeesten moeten betaald worden: debiteurenbeheer en de moeilijkheden

 

Debiteurenbeheer is nodig
Hoewel debiteurenbeheer een van de lastigste aspecten van een onderneming kan zijn, is het toch onmogelijk om hier onderuit te komen. De rekeningen zullen betaald moeten worden wil je een winstgevende situatie blijven creëren. Geld is en blijft nu eenmaal een belangrijke factor als het gaat om het voortbestaan en het liefst de groei van een bedrijf. Geld verliezen in de laatste fase, namelijk de betalingen door de klanten, moet je niet willen.

Debiteurenbeheer levert ergernis en irritatie op
Er is weinig te bedenken wat vervelender is dan klanten na te bellen over het betalen van een factuur. Van te voren kun je gewoon al tegen zo’n gesprek op zien. Misschien weet je bij voorbaat al dat dit een vreselijk irritant telefoongesprek gaat worden. Je moet wel heel goed je best doen, willen en jij en de klant een goed gevoel gaan overhouden aan dit contactmoment. Daarnaast kost al het bijhouden, nabellen, mailen en uitzoeken van niet of te laat betaalde facturen ontzettend veel tijd en geld. Uiteraard is al dit gedoe ook funest voor de cashflow van het bedrijf. Het geld zou sneller binnen moeten komen.

Incassobedrijf
Wanneer je al een aantal keren contact hebt gehad met een klant en de facturen zijn nog steeds niet betaald, dan moet je wel overgaan tot het inschakelen van een incassobedrijf. Uiteraard wordt hier niemand blij van. Met een beetje pech is hierna de relatie met de klant voorbij. De medewerkers van het incassobedrijf doen hun werk en houden echt geen rekening met bijvoorbeeld een klant die net even een moeilijke tijd doormaakt. Bovendien kost het jouw bedrijf weer extra geld als je een incassobedrijf nodig hebt. Dit moet anders kunnen! Goed nieuws is dat dat ook daadwerkelijk kan.

Efficiënt debiteurenbeheer dankzij een goede boekhouder
Kies voor een boekhouder die online debiteurenbeheer gebruikt en al deze vervelende issues zijn voorgoed verleden tijd. Dankzij goed ontwikkelde software is alles rond debiteuren en crediteuren voortaan een fluitje van een cent. Stel je voor dat je iemand honderden debiteuren met een muisklik kunt laten afhandelen. Dit levert enorm veel tijdswinst op.Vervelende gesprekken met klanten, die niet of te laat hun facturen betalen, zijn niet meer nodig. Een duur incassobedrijf betalen komt niet meer voor. De facturen worden vele malen sneller betaald. Het is ongelofelijk hoeveel voordeel online debiteurenbeheer voor de cashflow van een bedrijf kan opleveren.