Hou inbrekers bij je kinderen vandaan: huur een erkende slotenmaker in

 

Hou inbrekers bij je kinderen vandaan: huur een erkende slotenmaker in

 

Jezelf onbedoeld buiten sluiten, een sleutel kwijtraken, het overkomt iedereen wel eens. Het komt nooit goed uit en het liefst zie je het probleem van het niet in je eigen huis kunnen komen zo snel mogelijk opgelost. De meesten van ons zullen proberen de deur zelf op te krijgen, met het risico van lelijke beschadigingen aan de deur, maar de deur open krijgen, ho maar. Het ligt dan voor de hand om een slotenmaker te bellen die snel bereikbaar is en het liefst binnen een paar minuten ter plaatse kan zijn.

Even bellen
Veel slotenmakers hebben een 24 uur service, waaronder Slotenmaker Molsberger. Je kunt ze dag en nacht bellen. Het is helemaal niet moeilijk om een slotenmaker in de buurt te vinden. In de grote steden heb je vaak de keuze uit meerdere bedrijven. Welke kies je? Het is helemaal niet zo verkeerd om daar even goed over na te denken, want je laat per slot van rekening wel een wildvreemde je huis binnen. Iedereen kan een vermelding krijgen in de telefoongids, het zegt niets over de betrouwbaarheid van een bedrijf. De rekening zegt wel al veel over de oprechtheid van de slotenmaker. Is de rekening verdacht laag, dan kun je ervan uitgaan dat er iets niet klopt. Een torenhoge rekening kan ook niet de kostenpost zijn voor het inschakelen van een vakkundige slotenmaker.

Argwaan
Als de slotenmaker direct aan de telefoon een heel verleidelijk laag bedrag voor zijn diensten rekent, zonder een blik naar de deur en het slot geworpen te hebben, is er reden tot argwaan. Je zult niet de eerste zijn die valt voor de lage prijs en vervolgens een aantal weken later geconfronteerd wordt met een inbraak. Er zijn ook niet erkende slotenmakers die direct aan het werk gaan wat in eerste instantie natuurlijk wel zo prettig is, want je wilt graag snel weer toegang krijgen tot het huis. Minder blij word je vervolgens van de torenhoge rekening die je even later krijgt gepresenteerd. Een betrouwbare slotenmaker zal eerst persoonlijk poolshoogte nemen over het materiaal en dikte van de deur en welke kosten er gemaakt moeten worden voor een nieuw slot.

Keurmerk ESK
Het Erkende Slotenmakers Keurmerk (ESK) is een keurmerk voor bevoegde slotenmakers. Vraag de slotenmaker of hij dit keurmerk heeft. Een vakman werkt uitsluitend met SGK goedgekeurde sloten en veiligheidssloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een professionele slotenmaker zal ter plaatse kunnen zeggen hoeveel het vervangen van het slot zal gaan kosten.